هیئت بوکس قیدار
منوي اصلي
موضوعات مطالب
نويسندگان وبلاگ
آمار و امكانات
تعداد بازديدها :

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 65
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 67
بازدید ماه : 67
بازدید کل : 8314
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1


طراح قالب

Template By: NazTarin.com


درباره وبلاگ

به وبلاگ هیئت بوکس قیدار خوش آمدید.قیدار،شهر استعداد ها و جوانان با غیرت که با حداقل امکانات هیچگاه بوکس را تنها نگذاشته اند و در تمامی این سالها به این ورزش بهاء دادند.امیدوارم با نظرات خوب و سازنده خودتان کمکی برای پیشرفت بوکس کنید.متشکرم
لينك دوستان
»  قالب وبلاگ
»  اخبار
»  موس بیسیم شیشه ای

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هیئت بوکس شهر قیدار و آدرس qeydarboxing.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
پيوند هاي روزانه
» قوانین داوری فدراسیون جهانی بوکس (Arbitration rules of the International Boxing Federation)

 

بخش هشتم: باعلامت ریفری ۲ بوکسور به وسط رینگ رفته پس از دست دادن با یکدیگر به گوشه خود باز میگردند و کلاه محافظ بوکسور پس از تائید ریفری توسط مربی بر سر بوکسور گذارده میشود.
بخش نهم: ریفری ضمن کنترل داوران کنار در صورتی که اشکالی نداشته باشد با اجازه ژوری به پزشک علامت داده وبا اعلام آمادگی وی، به وقت نگهدار اشاره میکند که با زدن زنگ مسابقه را به جریان بیندازد.
بلافاصله، گوینده، کمکها را به خارج شدن از رینگ دعوت میکند، آنها موظفند با ندای گوینده از رینگ پائین آمده و کلیه لوازم خود را از روی رینگ بردارند.
باصدای زنگ مسابفه آغاز میشود و اگر تا این لحظه یکی از کمکها از رینگ خارج نشده باشد و یا بوکسوری درشروع بازی و آمدن به وسط رینگ تعلل کند ریفری با دادن استاپ بازی را متوقف، باند مخالف را به سمت باند سفید میخواند و شمارش ناگدان را برای بوکسور آغاز میکند.
اگر ۲ بوکسور به طور جدی بازی را آغاز نکرده و به دفع الوقت بپردازند ریفری به آنها تذکر داده و در صورت تکرار به آنها اخطار میدهد و در صورت ادامه ریفری میتواند یک یا هر دو بوکسور را ۳ اخطاره کند.
بخش دهم: درخلال مسابقه ریفری حق صحبت کردن با بوکسورها را ندارد، او در برخورد با بوکسورها از ۳ کلمه، استاپ، بریک و بوکس استفاده میکند و در مواقع خاص میتواند به کوتاهی با ژوری، داوران کنار و پزشک مسابقه صحبت کند.
بریک وقتی گفته میشود که 2 بوکسور آنچنان به هم چبیده باشند که امکان ضربه زدن از هر دو بوکسور صلب شده باشد با ادائ کلمه بریک از سوی داور هر دو بوکسور موظف هستند یک گام به عقب بردارند و آنگاه بی آنکه منتظر دستور دیگری باشند به جلو آمده و به هم ضربه بزنند اگر هنگام دستور بریک یکی از بوکسورها پشتش به بالشتکهای گوشه رینگ یا به طنابها چسبیده باشد حریف موظف است 2 گام به عقب بردارد. اگر با ادائ کلمه بریک بوکسورها از هم جدا نشوند ریفری به یک یا هر دو آنها تذکر و در مراحل بعدی اخطار میدهد و اگر در خلال عقب نشینی یکی از بوکسورها حریف به وی ضربه بزند علاوه بر اینکه این ضربه امتیاز ندارد. از سوی ریفری واکنشی سریع دیده خواهد شد و اگر ضربه موجب ناک اوت شدن حریف ضمن عقب نشینی شود با اعلام خطا بودن آن ضربه بوکسور ناک اوت شده برنده اعلام میگردد و نفر زننده ضربه به عنوان دیسکالیفه از بازی اخراج میشود. اگر این اتفاق قبل از بازی نهائی روی دهد بوکسور ناک اوت شده برنده اعلام شده ولی حق حضور در ادامه بازیها را نخواهد داشت. تمامی این مسائل هنگام ادائ کلمه استاپ از سوی ریفری صدق خواهد داشت. ریفری وقتی استاپ میدهد مسابقه کاملا راکد میشود یعنی وقت نگهدار کرونومتر را متوقف کرده و همراه با آن 2 بوکسور بدون حرکت اضافی سرجای خود می ایستند تا وقتی که با ادائ کلمه بوکس دستور ادامه بازی صادر شود.
بخش یازدهم: از آنجائی که ریفری حق صحبت کردن ندارد و باید علائمش کاملا واضح و قابل درک برای بوکسورها، کمکها، ژوری و داوران مسابقه باشد و اگر ریفری موقع اعلام حرکات و ضربه های خطا بوکسورها علائم واضحی نداشته باشد داوران کنار اخطار وی را نپذیرفته و بجای علامت دبلیو در برگ قضاوت خود علامت ایکس را خواهند گذاشت.
ریفری به سادگی میتواند اشارات و حرکتهای خود را آنچنان تنظیم کند که نیازی به ادائ حتی یک کلمه اضافی نداشته باشد.
مثال: بوکسور باند قرمز با کف دست ضربه میزند و به تذکرهای ریفری توجه ندارد. ریفری نخست با کلمه استپ بازی را متوقف کرده آنگاه با اشاره به بوکسور مورد نظر با علامت دست به ژوری خطای او را نمایش میدهد و با تائید ژوری با اشاره به داوران کنار همان حرکت را تکرار میکند. ریفری، هنگامی که در قبال حرکت خطای بوکسوری به او تذکر میدهد باید با نمایش انگشتان دست خود تعداد تذکرها را به روئیت وی برساند تا بوکسور بداند که فرضاً دومین تذکر را دریافت داشته و با تکرار آن، اخطار خواهد گرفت.
با سومین اخطار، ریفری مراتب را به ژوری اعلام و در صورت موافقت مراتب را به داوران کنار اعلام و دو بوکسور را به گوشه هایخود گسیل میدارد.
ریفری نباید تمام خطاهای یک بوکسور را سه بار تذکر دهد چرا که در این صورت وی باید ده ها بار بازی را قطع کند بنابراین وقتی اولین اخطار به یک بوکسور داده شد در صورت انجام تخلفی دیگر دومین و آنگاه سومین اخطار به وی داده میشود.
*اگر بوکسوری مرتکب خطاهای خطرناک عمدی شود مثلا با سر به حریف ضربه بزند ریفری میتواند با همان حرکت نخست به او اخطاربدهد و حتی مجاز است با نظر ژوری او را از بازی اخراج کند.
*درصورتی که حرکت خطا جندان چدی نباشد، ریفری میتواند با قرار گرفتن در زاویه دید آن بوکسور بی آنکه بازی را قطع کرده باشد خطای وی را یادآور شود. این کار با اشاره دست صورت میگیرید.
*در اوقات استراحت، یک دقیقه بین راندها، ریفری در گوشه سفید روبروی ژوری ایستاده و به طور عادی حرکات کمک ها و بوکسورها را کنترل میکند تا کمکها یا بوکسور با دست کاری بند کلاه یا چسب دستکش و یا بازکردن بند پوتین خود و سایر ترفندها موجب توقف بازی در راند بعدی و تجدید قوا نشوند .
در صورتیکه یکی از موارد روی دهد و ریفری به عمدی بودن آن مطمئن باشد میتواند به بوکسور مورد نظر اخطار دهد. البته اینجا اشاره به کوچ و کمک ضروری است.
بخش دوازدهم: ریفری به محظ اصابت ضربه ای که موجب گیجی و عدم تعادل بوکسوری شود فوراً استاپ داده و بلافاصله شماره وان را ادا میکند آنگاه ضمن هدایت بوکسور دیگر به گوشه سفید دورتر، به شمارش خود برای بوکسور ناکدان شده ادامه میدهد برای این منظور باید در حین شمارش با انگشتان خود تعداد شماره ها را به طوری که برای بوکسور قابل دید باشد نمایش دهد. در فاصله هر ثانیه یک شماره ذکر میشود و در چنین مواقعی بهتر است وقت نگهدار نیز ضمن متوقف کردن کورنومتر با زدن ضربه برروی میز با ریفری هماهنگی کند. با این ترتیب بوکسور ضمن دیدن شماره انگشتهای ریفری، از راه گوش در جریان شمارش داور و ضربه وقت نگهدار قرار گرفته و بخوبی ثانیه های گذشته شده را تشخیص میدهد.
نکته۱: در رده بزرگسالان و جوانان ۳ شمارش در اثر ضربه های صحیح در یک راند و چهار بار در طول بازی برای یک بوکسور موجب اتمام مسابقه به سود حریف خواهد بود. در چنین موردی ریفری به ژوری و داوران٬ سی سی ال٬ اعلام میکند. اگر ریفری در تعداد دفعات شمارش یا اخطار دچار شک گردد میتواند مساله را از داوران کنار جویا گردد. در رده نوجوانان با ۲ شمارش در یک راند و ۳ شمارش در طول بازی ریفری بازی را قطع و آر اس سی اچ (محدودیت شمارش ناگدان)٬ اعلام میکند.
نکته۲: ریفری وقتی شمارش ٬وان٬را اعلام میکند باید شمارش را ادامه دهد در صورتیکه تا شماره هشت بوکسور روی پا آمده و اعلام آمادگی کند با ادائ کلمه بوکس بازی دنبال خواهد شد.
نکته۳: اگر بین شمارش ریفری مربی بوکسور حوله نشان دهد و یا بوکسور اعلام کند که حاضر به ادامه بازی نیست، ریفری به شمارش خود ادامه خواهد داد و اگر در شماره ۸ سرحال نباشد ریفری با ادائ شمارش ۹ و ۱۰ نتیجه ناک اوت را اعلام میکند.
بخش سیزدهم: اگر در حین بازی بوکسوری از ادامه مسابقه عذر بخواهد و یا کمک او با آمدن بالای رینگ و نشان دادن حوله تقاضای قطع بازی کند ریفری با اعلام٬ آر ای تی٬ به ژوری و داورها بازی را به اتمام میرساند.
بخش چهاردهم: در صورتیکه یک یا هر دو بوکسور از ارائه بازی صحیح و رد و بدل کردن ضربات مجاز و اجرای فنون بوکس عاجز باشند ریفری٬ آر اس سی او سی٬ اعلام خواهد کرد.
بخش پانزدهم: وقتی ریفری متوجه شود که بینی یا صورت بوکسوری جراحت برداشته با کلمه٬ استاپ٬ بازی رامتوقف نموده آنگاه با پنبه یا دستمال کاغذی که همراه دارد موضع مورد نظر را پاک میکند. در صورتیکه خونریزی ادامه نداشته باشد بازی دنبال میشود اما در غیر اینصورت ریفری بوکسور مورد نظر را به گوشه سفید دارای پلکان برده و پزشک مسابقات را احضار میکند. با دعوت پزشک اختیار اخذ تصمیم در زمینه ادامه یا عدم ادامه بازی از ریفری سلب شده و اجرای دستور پزشک در این زمینه لازم الاجراست. در صورتیکه پزشک بر قطع بازی نظر دهد ریفری ۲ بوکسور را به گوشه های خود فرستاده و با مراجعه به ژوری اعلام٬ آر اس سی آی ان جی٬ میکند و سپس این مطلب را به اطلاع داوران می رساند.
بخش شانزدهم: در حین انجام مسابقه اگر بوکسوری برای مصون ماندن از ضربات حریف کاملا در لاک دفاعی فرو رفته و دو دست خود را جلوی صورت و بدن خود نگه دارد ریفری با قطع بازی برای او شمارش را آغاز میکند.
بخش هفدهم: اگر بوکسوری به هر دلیلی برای انجام مسابقه روی رینگ حاضر نشود ریفری با ادائ کلمه٬ والک اوور٬ و اشاره به باندی که بوکسورش در رینگ حاضر است به ژوری و داورها برگه های فضاوت را جمع آوری و دست نفر حاضر را بالا می برد.  
بخش هجدهم: در صورتیکه به دلایلی مثل قطع برق و حوادث غیر متقربه دیگر انجام مسابقه مقدور نباشد٬ ریفری٬ به ژوری و داوران٬ ان سی٬ اعلام خواهد کرد.
نکته: در صورتیکه بوکسوری با تمارض به ضربه خوردن خود را به زمین بیندازد٬ ریفری بعد از شمارش به او اخطار میدهد.
نکته: اگر ریفری در دعوت از پزشک برای معاینه جراحات بوکسوری کوتاهی کند هیات ژوری در این مورد دخالت خواهد کرد.
بخش نوزدهم: ریفری باید کاملا خونسرد و مسلط براعصاب خود باشد و در مقابل اعمال خطای بوکسورها تغییر چهره ندهد, اخم نکند, حالت عصبانی نداشته باشد و در موقع اخطار دادن چهره عادی داشته باشد.
بخش بیستم: از آنجائیکه داشتن محافظ لثه و کاپ اهمیت بسیار زیادی دارد در آغاز هر راند اگر ریفری شک داشته باشد که بوکسوری این وسایل را از خود دور کرده است میتواند با فرمان استاپ به معاینه مجدد این وسایل بپردازد.
 
نکته: وقتی لثه محافظ دندان بوکسوری به زمین بیفتد با توقف کردن بازی حریف را به گوشه سفید فرستاده آنگاه بوکسور مورد نظر را به گوشه خود میبرد; کمک بوکسور موظف است با سرعت لثه را شسته و در دهان بوکسور بگذارد اگر لثه در اثر ضربه از دهان بوکسور خارج شود پس از گذاشتن لثه در دهان وی ریفری به او تذکر داده و در صورت تکرار به وی اخطار داده میشود ولی اگه این عمل عمدی باشد ریفری در همان مرتبه اول برای وی تقاضای اخطار خواهد کرد.
بخش بیست و یکم: اگر بوکسوری پس از رد و بدل شدن ضربه بر زمین بیفتد ریفری شروع به شمارش میکند در صورتیکه وسط شمارش بوکسور دیگر هم بر زمین بیفتد ادامه شمارش به او هم تعلق خواهد گرفت زیرا مشخص است که در فاصله افتادن وی او هم ناکدان بوده که به دلیل زمین افتادن نفر اول٬ ریفری٬ از وضع او غافل بوده است.
در صورتیکه یکی از بوکسورها ضربات زیادی از ناحیه سر و صورت دریافت کرده باشد و موقعیت مناسبی داشته باشد ریفری میتواند قبل و بعد از شمارش با ادائ کلمه آر٬ اس٬ سی٬ اچ بازی را به سود حریف خاتمه دهد. در صورتیکه ضربه ها به بدن بوکسور وارد شده باشد و او نتواند به بازی ادامه دهد ریفری٬ آر٬ اس٬ سی٬ بی٬ اعلام خواهد کرد.
بخش بیست و دوم: اگر درحین مسابقه٬ ریفری کمک مربی یا مربی بوکسوری را اخراج کند تا پایان مسابقات وی نمیتواند در بازیها کوچینگ بوکسوری را عهده دار باشد.
*در صورتی که در شب نهائی هر ۲ بوکسور با هم (ko)٬ناک اوت٬ شوند امتیاز آنها تا لحظه مورد بحث محاسبه و کسی که امتیاز بیشتری دارد برنده خواهد شد.
*پس ازخاتمه بازی٬ ریفری برگهای قضاوت راجمع آوری و کنترل می کند. وی درصورت مشاهده هرگونه نقص و اشتباهی موضوع را به داور زیربط تذکر داده و پس از رفع اشکال اوراق رای را به ژوری تسلیم نموده آنگاه دوبوکسور را به وسط رینگ فرا میخواند.
*بادستور او بوکسورها به هم دست داده و سپس با اعلام گوینده دست نفر برنده بالا میرود. ریفری موظف است در گوشه سفید روبروی ژوری آنقدر منتظرباشد تا ۲ بوکسور از رینگ خارج شوند. ریفری آخرین نفری است که رینگ را ترک میکند.
بخش بیست و سوم: درآغاز مبحث داوری عنوان شد که تعداد داوران کنار ۵ نفر و در صورت نبود کادر کافی ۳ نفر است٬ در هیچ زمانی تعداد آنها ۲ یا ۴ یا ۶نفر نخواهد بود.
*در هرمسابقه٬ اسامی داوران واجد شرایط از سوی هیات اجرائی تهیه و با قید ملیت آنها (در مسابقات داخلی با قید نام استان٬ شهرستان) در اختیار هیئت ژوری گذاشته میشود.
*هیئت ژوری علاوه بر ریفری ٬۵ داور کنار را از ملیت های مختلف تعیین و به قضاوت مینشاند به طوری که هیچ یک از آنان با بوکسورهائی که مسابقه میدهند اشتراک ملیت نداشته باشند.
*برای قضاوت در صورت موجود نبودن کامپیوتر برگهای مخصوصی که درفرمی مشخص تنظیم گردیده در اختیار داوران قرار میگیرد٬ در این برگه ها نام و مشخصات و ملیت بوکسورها و همچنین باند آنها مشخص و نام ریفری (داوربالا) در ستون مربوطه به آن درج شده و داوران موظف هستند در پایان هر مسابقه برگ مزبور را تکمیل کرده و به ریفری تحویل دهند٬ بدیهی است اعلام نفر برنده و نتیجه مسابقه٬ براساس این اوراق خواهد بود مگر اینکه ژوری در مواقعی خاص به موردی برخورد کرده باشد که اعلام نتیجه ای دیگر ضروری باشد.
*داوران کنار به هیچ وجه حق صحبت کردن یا اشاره به یکدیگر را ندارند اما می توانند در صورت مشاهده مواردی که از دید ریفری مخفی بماند مثلا افتادن لثه از دهان بوکسور یا باز شدن بند کفش بوکسور و... به کوتاهی با ریفری صحبت کرده و مورد را به وی یادآور شود.
*داوران کنار در موقع مسابقه حق خوردن یا نوشیدن را ندارند٬ آنها درطول راندها با دقت تمام صحنه بازی را نظارت کرده و ضمن شمارش ضربه ها و ثبت خطاها در پایان هر راند امتیاز ۲بوکسور را محاسبه و در ستون مربوطه درج نمایند. تاکید بر این است که امتیاز هر راند باید در همان راند محاسبه و در برگ قضاوت ثبت گردد چرا که در غیر اینصورت احتمال فراموش شدن ضربه های رد و بدل شده در راندهای دیگر بسیار است به همین دلیل اگر ژوری متوجه شود که داوری در پایان هر راند امتیازهای ۲بوکسور را ثبت نکرده و انجام این کار را به راندهای بعدی موکول میکند به او به شدت واکنش نشان خواهد داد.
بخش بیست وچهارم: ۲ بوکسور وقتی هر راند را آغاز می کنند از نظر داوران کنار هر یک دارای ۲۰ امتیاز هستند و در طول بازی در ازائ هر سه ضربه صحیح و شوک دار که بدون برخورد به مابقی بر نقاط مجاز بدن و صورت حریف زده شود یک امتیاز به آن بوکسور تعلق میگیرد. در پایان راند چون امتیازی بالاتر از ۲۰ نداریم بنابراین با محاسبه یک امتیاز برای هر سه مشت، نتیجه از تعداد امتیازات بوکسور مشت خورده کسر میشود.
مثال: اگر ۲ بوکسور شش ضربه صحیح به هم زده باشند در پایان راند هر دو دارای امتیاز ۲۰ خواهند بود. اگر داوری در چنین وضعی امتیاز (۱۸ - ۱۸) راثبت کند از سوی ژوری مورد مواخذه جدی قرار میگیرد زیرا ثابت میشود که وی الفبای داوری را نمیداند. بنابراین در هر حالتی در پایان هر راند یک یا هر دو بوکسور امتیاز ۲۰ را خواهند داشت. برای راحتی و سرعت در محاسبه بهتر است داوران بطور دائم ضربه های ۲ بوکسور را از هم کسر کرده و در هر لحظه نتیجه را در ذهن داشته باشند.
مثال: بوکسور باند قرمز ۲ ضربه میزند، بلافاصله حریف جبران میکند نتیجه مساوی است بار دیگر بوکسور باند قرمز ۳ ضربه دیگر میزند، آنگاه بوکسور آبی ۲ ضربه به حریف وارد میکند، داور با کسر ضربات رد و بدل شده یک ضربه به سود باند قرمز در خاطر می سپارد، لحظه ای بعد باند قرمز ۳ ضربه دیگر می زند، مجموع ضربات او به ۴ میرسد، در پایان راند بوکسور آبی یک ضربه زده و حریف را ناکدان میکند، با محاسبه این ضربه مجموع ضربات بوکسور باند قرمز به ۳ ضربه بالغ میشود و در چنین حالتی به بوکسور باند قرمز امتیاز ۲۰ و به حریف آن امتیاز ۱۹ داده میشود. در این محاسبه مشخص شد که ناکدان٬ امتیاز خاصی ندارد و تنها ضربه ایجاد کننده چنین حالتی مورد محاسبه قرار میگیرد.
بخش بیست وپنجم: در صورتی که در پایان راند یکی از بوکسورها ۲ ضربه بیشتر به حریف زده باشد داور مسابقه امتیاز (۲۰ - ۱۹) به سود او را ثبت کرده و در مقابل، در آغاز راند بعد یک ضربه به سود حریف وی محاسبه می کند.
*اگر در پایان راند یکی از بوکسورها فقط یک ضربه بیشتر به حریف زده باشد داور مسابقه امتیاز مساوی (۲۰ - ۲۰) را ثبت کرده و در آغاز راند بعدی برای آن بوکسور یک ضربه زده حساب میکند.
*در صورت ارتکاب خطا از سوی یک یا دو بوکسور ریفری پس از تذکر لازم ،با نشان دادن عین حرکت به آن بوکسور اخطار میدهد، داوران کنار (w) را ثبت کرده و در پایان هر راند بابت اخطارهای ثبت شده یک امتیاز از بوکسور خاطی کسر می کنند.
*اگر داور مسابقه حرکت یا ضربه خطای اعلام شده از سوی ریفری را ندیده یا با خطا موافق نباشد با ثبت علامت (x) هیچ امتیازی ازبوکسوری که اخطار گرفته کسر نمی کند.
اگر در حین مسابقه یک یا هر دو بوکسور مرتکب اعمال خطا شده و به دلایلی این امر از دید ریفری مخفی مانده و یا او عمدا تذکر و اخطار ندهد داور مسابقه می تواند با ثبت رعلامت(j) و شرح خطا در ستون تذکر و اخطارها ضمن انعکاس غیر مستقیم ضعف ریفری در این زمینه یک امتیاز از بوکسور خاطی کسر کند در حالی که با ثبت سه فقره علایم(w-x) برای یک بوکسور بازی به سود بوکسور مقابل قطع میشود٬ تعداد علائم j در این ملاک عمل نیست و تنها درازائ هرعلامت j یک امتیاز از بوکسور مربوطه کسر میشود.
*وقتی بوکسوری دیسکالیفه میشود باید حتما سومین اخطار را گرفته باشد مگر در مواردی خاص که ریفری میتواند در همان حرکت خطای نخست او را با کسب موافقت ژوری از بازی اخراج کند.
*داوران کنار فقط در مورد خطاها می توانند خلتاف نظر ریفری را در برگ قضاوت خود ثبت کنند، در بقیه موارد باید آنچه ریفری اعمال میکند را قبول کرده و در ورقه خود ثبت کنند مثلا اگر ریفری نتیجه بازی را RSCH اعلام کرده و داوران کنار معتقد به RSCOC باشند حق ندارند جز آنچه ریفری عنوان کرده در ورقه داوری خود بنویسند.
بخش بیست وششم: به طور کلی برگ قضاوت داوران خلاصه کامل از یک مسابقه را شامل میشود مثلا نمونه برگه قضاوت نشانگر این است که در تاریخ 1392/2/16 هجدهمین دیدار بین کامرانی از فارس و عباسی از کرمان انجام یافته است، ریفری این مسابقه احمدی بوده وبه عقیده کمالی (داور کنار) در راند اول ۲ بوکسور به طور مساوی به هم ضربه زده اند اما باند آبی چند ضربه با کف دست زده که از دید ریفری مخفی مانده ولذا (داور) با ذکر نوع خطا به او j داده ویک امتیاز از آن بوکسور کسر کرده است. در راند دوم برتری با باند آبی بوده و او سه ضربه صحیح بیشتر زده واز سوی دیگر باند قرمز مرتکب خطا شده وریفری به او اخطار داده است. با این ترتیب علاوه بر ۳ضربه بوکسور باند قرمز یک اخطار هم گرفته ودر نتیجه ۲ امتیاز از حریف کمتر دارد.
در راند ۳برتری با باندآبی بوده او سه ضربه بیشتر به حریف زده، ریفری در این راند به هر دو بوکسور اخطار داده است. داورکنار (کمالی) با اخطار به باند آبی موافق بوده و علامت w را در ستون باند آبی ثبت کرده اما به نظر او اخطار به باند قرمز صحیح نبوده و بنابراین با ثبت علامت x امتیاز برابر ۲۰ را برای ۲ بوکسور ثبت کرده است.
در مجموع جمع امتیازات بوکسور آبی ۵۹ و جمع امتیازات بوکسور باند قرمز ۵۸ میباشد و باند آبی از نظر داور کنار (کمالی) برنده مسابقه میباشد.
*بهتر است که داوران برگ قضاوت را به انگلیسی بنویسند تا درمسابقات خارجی راحت تر عمل کنند همانگونه که ریفری ها باید شمارش را به انگلیسی انجام دهند.
*نقاط مجاز بدن که ضربه زدن به آنها امتیاز دارد عبارتند از رستگاه مو تا چانه و قسمت جلوی گردن و بدن از شانه تا کمر (ناحیه ناف) ضربه زدن بر روی دستها وبازو وساعد خطا نیست ولی دارای امتیاز نخواهد بود زیرا بوکسور ها با استفاده از بازو وشانه خود گارد گرفته وبه دفاع ضربه ها میپردازند. ضربه ای که پس از برخورد با گارد بر بدن یا صورت بوکسور برخورد کند امتیاز ندارد.
بخش بیست وهفتم: ضربه های خطا در بوکس
*زدن ضربه با قسمت های داخل و خارج دستکش
*ضربه های دورانی
*زدن ضربه به پشت سر یا پشت گردن و گوش حریف
*ضربه های چکشی
*زدن ضربه به قسمت پائین تر از کمر
*زدن ضربه به پشت بدن یا کمر و ناحیه کلیه ها
*زدن ضربه با دستکش باز
*ضربه با سر٬ شانه٬ بازو٬ آرنج
*لگد کردن پای حریف و لگد زدن به او با زانو یا پا
*گرفتن حریف و ضربه زدن به او
*ضربه زدن به هنگام افتادن حریف
*ضربه زدن هنگام ادائ دستور stop یا break از سوی ریفری
*ضربه زدن توام باکمک گرفتن از طناب رینگ بادست دیگر
*استفاده از حالت ارتجاعی طناب اطراف رینگ وضربه زدن توام با جهش
*با مشت هل دادن حریف
بخش بیست وهشتم: اعمال خطا
*پشت کردن به حریف
*انداختن لثه محافظ دندان
*هرگونه صحبت کردن و شکلک در آوردن
*سرخم کردن بیش از حد مجاز
به طور کلی سر بوکسور در هیچ حالتی نباید جلوتر از پای جلوی وی در حالت گارد باشد. خم شدن تا پائین تر از خط کمر حریف خطا است البته ریفری ها توجه دارند که بهترین دفاع در مقابل ضربه ها٬ فرار از مسیر ضربه با خم شدن در ۲ طرف یا روبروی حریف است٬ اما باید دقت شود که این حرکت باید به گونه ای باشد که احتمال هیچگونه خطری برای بوکسور مقابل ایجاد نکند.
*گرفتن مشت حریف و نگهداشتن آن با یک یا ۲ دست
*عدم اجرای دستور stop یا berak ریفری
*کم کاری و تمارض به گونه ای که قصد باشد با فریب ریفری ضربه صحیح حریف خطا تلقی شود.
بخش بیست ونهم: وقت نگهدار و گوینده
وقت نگهدار به همراه گوینده در کنار رینگ و جائی که زیر نظر هیات ژوری باشد قرار میگیرد. وظیفه وقت نگهدار کنترل وقت بازی و دقایق استراحت و تعداد راندهاست. وی باید کار خود را با ریفری هماهنگ کرده و توجه داشته باشد که در بوکس نیز وقت مرده وجوددارد که باید مورد محاسبه قرار گیرد این وقت متشکل از ثانیه هایی است که ریفری صرف تذکر یا اخطاردادن به بوکسورها٬ فرا خواندن پزشک٬ شمارش و... میکند.
در آغاز مسابقه ریفری با کسب اجازه از ژوری و کنترل آمادگی پزشک به وقت نگهدار اشاره می کند که شروع مسابقه را اعلام کند. با نظر وقت نگهدار٬ گوینده اعلام میکند: آغاز (راند اول٬ راند دوم٬ راند سوم) کمکها خارج - بعد از پنج ثانیه همراه با به صدا در آمدن زنگ٬ کرونومتر به کار میافتد و در هردستور stop وقت نگهدار کرونومتر را خاموش و بادستور box بار دیگر آنرا راه میاندازد به گونه ای که در بزرگسالان ۳دقیقه و در جوانان ۲ دقیقه تمام در هر راند صرف بازی شود.
وقتی بوکسوری ناکدان میشود با stop ریفری وقت نگهدار کرونومتر را از کار انداخته و همراه با شمارش ریفری وی در هر ثانیه یک ضربه روی میز مقابل خود میزند به گونه ای که همه اعم از بوکسور٬ مربی٬ داور و تماشاگر درجریان این شمارش قرار گیرند.
در راندهای اول و دوم اگر stop ریفری برای شمارش مصادف با آخرین ثانیه وقت باشد وقت نگهدار اجازه ندارد وقت را به صدا درآورد٬ او باید منتظر باشد تا ریفری پس ازخاتمه شمارش دستور شروع بازی را باکلمه box بدهد آنوقت وقت نگهدار زنگ خاتمه راند را به صدا در می آورد٬ اما اگر در راند سوم شب فینال این اتفاق روی دهد٬ وقت نگهدار میتواند وسط شمارش ریفری زنگ پایان مسابقه را به صدا در آورد.
گوینده حق ندارد در طول زمان مسابقه در بلندگو مطلبی را عنوان کند. وی در فاصله یک دقیقه استراحت به کوتاهی و در فاصله ۲ مسابقه به طور مختصر میتواند مطالبی را که فقط ازسوی کمیته اجرائی وهیات ژوری عنوان میشود را اعلام نماید.
برای سهولت کار وقت نگهدار می تواند از ۲ کرنومتر استفاده نماید به این طریق یکی برای وقت و از دیگری برای ثبت لحظات توقف بازی سود جسته و در پایان با اضافه کردن وقت مرده زنگ پایان را به صدا در می آورد.
بخش سی ام: چگونگی قضاوت با رایانه
به ابتکار فدراسیون جهانی بوکس آماتور "آیبا" استفاده از رایانه در قضاوت مسابقات معمول گردید و بعد از چند سال فدراسیون بوکس جمهوری اسلامی ایران نیز با همه کاستی ها و نداری ها در مسابقات جام فجر و قهرمانی آسیا و در سالهای بعد قضاوت با رایانه را دستور کار داوران قرارداد اما با تغیراتی که در زمینه های مختلف طی سالهای اخیر، نرم افزار مورد استفاده فدراسیون نیاز به بازنگری و اصلاحاتی دارد.
در این نوع قضاوت رایانه به ۵ میز داوران مسابقه وصل است و روی هر میز ۲ دستگیره تقریبا مشابه بازیهای رایانه ای (آتاری) قرار دارد که هریک به یکی از رنگهای آبی و قرمز تعلق دارد یعنی دستگیره آبی مربوط به بوکسور باند آبی و دیگری مربوط به بوکسور باند قرمز است، روی هر دستگیره دکمه هایی برای ثبت ضربه ها و خطا ها وجود دارد.
بخش سی ویکم: باشروع بازی، داوران با هر دست خود یکی از دستگیره ها را کنترل کرده و بار دوبدل شدن هر ضربه امتیازدار، دکمه مخصوص ثبت ضربه را فشار میدهند و موقع اخطار دادن از سوی ریفری، در صورتی که داور موافق باشد دکمه مربوط را فشار میدهد و در صورت عدم توافق عکس العملی نخواهد داشت. اگر ریفری اخطار ندهد و داور کنار معتقد به خطا و تکرار آن باشد با فشار دکمه مورد بحث علامت j ثبت میشود.
رایانه، روی میز مخصوص و در دسترس هیئت ژوری قرار دارد و فعل و انفعالات ناشی از کار داوری را از طریق نمایشگر نظارت می کند.
نحوه کار به این ترتیب است که زمانی به بوکسور زننده ضربه صحیح امتیاز داده میشود که حداقل ۳ داور از ۵ داور به طور هماهنگ یعنی در لحظه ای مشخص که حدود یک تا دو ثانیه است دکمه مخصوص ضربه را فشار دهند. اگر در این زمینه هماهنگی کامل وجود نداشته باشد برای بوکسور زننده ضربه امتیازی ثبت نخواهد شد و باید توجه داشت که دراین فعل و انفعالات دیگر مساله یک امتیاز برای سه ضربه صدق ندارد و هر ضربه به طور مستقل ثبت میگردد. یعنی اگر فرضاً بوکسور باند آبی ۱۰ ضربه زده باشد و باند قرمز۶ضربه، مساله عیناً در نظریه داور ثبت میشود.
مساله مهم این است که هرگاه داوری با دیگران هماهنگ نباشد و دکمه مربوط به ضربه یا اخطار را در زمان معین فشار نداده و در این زمینه تاخیر داشته باشد ضربه ثبت نمیشود اما رایانه آن را در قسمت دیگری به عنوان پس انداز یا ذخیره ثبت میکند و هرگاه امتیاز ۲ بوکسور در پایان مساوی باشد بلا فاصله رایانه به جدول ضربه های ذخیره مراجعه و هر بوکسوری را که دارای ضربه بیشتر است برنده اعلام میکند و اگر در این مورد نیز ۲ بوکسور در موقعیت مساوی قرار گیرند با دستور ژوری داوران مسابقه با فشار دکمه مربوط به بوکسور مورد نظرش یکی را برنده اعلام میدارند.
معدل نظر ۵ داور به عنوان نتیجه بازی تلقی و نفر مورد نظر برنده اعلام میشود. در مواقع بخصوص مثلا از کار افتادن رایانه و یا مسایل دیگر ازاین قبیل، در آغاز بازی به هر یک از داوران کنار یک رایانه دستی که در حقیقت نوعی ماشین حساب به شمار میرود داده میشود و آنان (داورها) عیناً اعمال مربوط به قضاوت با رایانه را در این ماشین حساب انجام داده و در پایان راند نتیجه را در ورقه ثبت میکنند و بدین ترتیب در خاتمه بازی نتیجه کلی در اوراق ثبت و برنده بر همین اساس ازسوی ژوری اعلام میشود.
درقضاوت با رایانه هرگاه بوکسوری ۲۰ ضربه بیشتر زده باشد در هر زمانی که این امر روی دهد با صدای سوت رایانه، مسابقه به اتمام رسیده و برنده با نتیجه RSC OC معرفی میگردد.
هر چند قضاوت با رایانه، از سوی آیبا تنها روش رسمی داوری است اما در حال حاضر، مهمترین مشکل که میتواند گاه به صورت قراردادی برای برنده کردن بوکسوری به خصوص از سوی داوران مورد عمل قرار گیرد یعنی داوران کنار طبق توافقی فرضی که امکانش کم است میتوانند در فشار دادن دکمه ضربه های زده شده بوسیله مثلا بوکسور قرمز هماهنگی لازم را عمدا رعایت نکنند میتواند در سرنوشت برنده نقش مخربی ایفا کند
بخش سی ودوم: مقایسه ۲روش(قضاوت کامپیوتری با ورقه ای)
هرچند استفاده از رایانه به عنوان ابزار پیشرفته مورد نظر است اما، به دلایل متعدد بخصوص با محدودیت مالی هیئت های استانها وشهرستانها تهیه رایانه و نرم افزار لازم مشکلی جدی به شمار می آید بنابراین تا سالهای متمادی، تشکیلات ما نمیتواند از قضاوت ورقه ای بی نیاز باشد. گرچه مطرح شدن نام رایانه در اذهان اثر عمیقی دارد اما وقتی در صدد مقایسه ۲روش برآمده و منصفانه قضاوت کنیم داوری به طریقه ورقه ای در حال حاضر کامل تر از روش رایانه ای است چرا که قبلا ذکر کردیم ثبت امتیاز بوکسورها در گرو هماهنگی در کار داوران است در حالی که در روش ورقه ای، داوران با دقت بیشتری کار میکنند و در این نوع قضاوت حتی یک ضربه هم نادیده گرفته نمیشود یعنی وقتی در پایان مثلا راند اول باند قرمز یک ضربه بیشتر از آنچه که امتیاز دارد زده باشد داور بازی ،این ضربه را در آغاز راند بعدی به حساب اومنظور میکند و اگر تعداد ضربه های اضافی ۲ ضربه باشد، داور مسابقه ۱ ضربه به او وام داده و امتیاز لازم را میدهد اما در آغاز راند بعدی این ۱ ضربه را جبران میکند یعنی حریف او را دارای ۱ ضربه به شمار می آورد. دقت کار تا حدی است که اگر در اخرین راند یکی از بوکسورها فقط ۱ یا ۲ ضربه بیشتر داشته باشد با توجه به اینکه راند دیگری برای جبران وجودندارد، در صورت تساوی کامل ۲ بوکسور، نفر مورد نظر یعنی کسی را که دارای ضربه بیشتر است در ستون مربوطه به عنوان برنده معرفی میکند.
با این توضیح امید است ضمن روشنگری کامل در جهات مختلف، توجه داوران محترم و علاقه مندان به داوری را بتوانیم به این مساله جلب کنیم که هیچگاه نباید به بهانه های واهی اهمیت قضاوت ورقه ای را نادیده گرفته و در یادگیری آن و آشنائی به ظرافت کار در جمیع جهات کوتاهی کنیم.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نوع مطلب : <-CategoryName->
نوشته شده در پنج شنبه 13 تير 1392برچسب:بوکس قیدار,قوانین داوری بوکس,مشت زنی,, توسط علی بیگدلی | لينك ثابت |

» 
آقای سید رضا حسینی رئیس هیأت بوکس استان زنجان شد
فعالیت هیئت بوکس خدابنده در سال 95
محمدعلی کلی بالاتر از افسانه بود،مثل پروانه پرکشید و جهان را تکان داد:
آقای رضا کردی در مسابقات چهار جانبه بوکس لیگ شمالغرب کشور (اردبیل)
مسابقات چهار جانبه بوکس اردبیل
تیم بوکس زنجان در مسابقات ملکان
مناسب ترین نوشیدنی طبیعی پس از ورزش برای کاهش و پیشگیری از بروز خستگی عضلات
جناب آقای مهندس یوسفلی شهردار محترم شهر قیدار
بهترین تغذیه قبل از مسابقه
اطلاعیه بوکس قیدار ویژه نوجوانان
تغذیه صحیح در ورزشکاران رشته بوکس چگونه باید باشد
ورزش بوکس شهرستان خدابنده از روند رو به رشدی برخوردار است
هیئت بوکس خدابنده تاکنون هیچ بودجه‌ای دریافت نکرده است - See more at: http://www.farsnews.com/newste
برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۳ فدراسیون بوکس(اردوها و مسابقات داخلی)
برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۳ فدراسیون بوکس (اردوها و مسابقات برون مرزی و فعالیت های بین المللی)
برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۳ فدراسیون بوکس(فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در زمینه مربیگری)
برنامه عملیاتی سال ۱۳۹۳ فدراسیون بوکس(فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در زمینه داوری)
آموزش اصول مبارزه در بوکس(Learn the basics of fighting in boxing)
مقاله ای کامل در مورد بوکس(Full article about boxing)
قوانین داوری فدراسیون جهانی بوکس (Arbitration rules of the International Boxing Federation)